Aanbod

Kritikat in de klas

Kritikat in de klas

We komen bij u in de klas filosoferen met leerlingen over waarheid en leugen, sociale media en nepnieuws. Deze workshop bevat hands-on materiaal waar kinderen onmiddellijk mee aan de slag kunnen en is ontwikkeld voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Kritikat opleiding voor leerkrachten

Kritikat opleiding voor leerkrachten

Tijdens deze opleiding leren leerkrachten hoe je een filosofische dialoog begeleidt. De onderzoekers voorzien de deelnemers van voorbeeldmateriaal om onmiddellijk mee aan de slag te gaan. De opleiding is interactief en er is ruimte om de inhoud aan te passen aan de noden van de deelnemers.

Filosofisch Atelier

Filosofisch Atelier

In een filosofisch atelier worden filosofische gesprekken afgewisseld met muzische activiteiten. De inzichten die tijdens het filosoferen ontwikkeld werden, vormen het vertrekpunt van een creatief proces waarin kinderen zelf een kunstwerk maken. We eindigen het atelier met een ‘mini-museum’; De kinderen leiden elkaar rond langs hun werk en al vragend sluiten we af

Traject op maat

Traject op maat

Wil je al filosoferend aan de slag rond media en nepnieuws?

Kritikat ondersteunt organisaties op maat : traject met één of meerdere klassen, opleiden van leerkrachtenteams, uitdenken en ontwikkelen van didactisch materiaal, verzorgen van een pedagogische studiedag..

Heb je interesse in ons aanbod? Contacteer eef.cornelissen@odisee.be 

Samen met Mediawijs organiseren we ook een Kritikat Kindersalon. Meer info: https://mediamenu.mediawijs.be/activiteiten/kritikat-kindersalon